На які захворювання вказує низький рівень лейкоцитів

Медики розповіли, на які захворювання може вказувати знижений рівень лейкоцитів - найважливіший елемент крові

Лейкоцитами називають білі клітини крові, які утворюються в кістковому мозку. Їх основне завдання - боротьба з інфекціями та пошкодженням тканин. І коли рівень лейкоцитів в організмі знижений, значить десь стався збій, і імунітет послабився. Про які захворювання може говорити цей показник?

Аутоімунні хвороби

Це захворювання пов'язані з порушенням функціонування імунної системи людини, яка починає сприймати власні тканини, як чужорідні, і пошкоджувати їх. Серед недуг: системний червоний вовчак, ревматоїдний артрит та інші.

Вірусні інфекції

Деякі віруси тимчасово порушують роботу кісткового мозку, через що він виробляє менше лейкоцитів, ніж зазвичай.

Захворювання кісткового мозку

Кістковий мозок - це губчаста м'яка тканина, яка знаходиться всередині кісток скелета. Основна його функція - кровотворення. До групи захворювань входять деякі види раку та апластична анемія.

Хвороби імунної системи

Серед найпоширеніших - СНІД і ВІЛ.

Відзначимо, що для визначення рівня лейкоцитів використовується класичний загальний аналіз крові, без якого не обходиться жодне обстеження. У нормі лейкоцити в крові у дорослих чоловіків і жінок містяться в кількості 4-9x10 Од/л.

Нагадаємо, що дослідники з Каролінського інституту у Швеції провели масштабний експеримент і знайшли спосіб модифікації нейронів в мозку людей з хворобою Паркінсона.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти, грунтуючись на результатах дослідження, розповіли, чи існує взаємозв'язок між групою крові і схильністю до певних захворювань.