Медики розповіли, як дешевий чай може зашкодити здоров'ю

Вся справа в шкідливих речовинах, які часто містяться в дешевих сортах чаю

Після безлічі досліджень, медики радять перестати вживати дешевий чай, тому що найчастіше в його склад можуть входити токсичні речовини - піролізидинові алкалоїди. Їх виробляють деякі рослини, щоб захищатися від хижаків.

На масштабних чайних плантаціях дуже часто можуть зустрічатися такі рослини, які ростуть між чайними кущами. Їх збирають разом з листям чаю і переробляють для виробництва напою.

Систематичне вживання таких токсичних речовин може викликати отруєння, а також сприяти ризику захворювань печінки і навіть розвитку онкозахворювань.

Німецькі вчені, що проводили дослідження, визначили, що найбільша кількість пірролізидинових алкалоїдів міститься в дешевих сортах зеленого або ромашковому чаї. Крім цього, експертам вдалося виявити пестициди, а також вміст алюмінію і свинцю в даних напоях.

Вчені радять не нехтувати вибором чаю та відповідального підходити до нього, щоб уберегти організм від розвитку небезпечних захворювань.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, вчені назвали симптом особливо небезпечного раку.