Лікарка назвала три популярні напої, які ніколи не буде вживати через токсичність
Які поширені напої токсичні
Популярні напої, які нібито корисні для організму, насправді можуть містити значну загрозу. Вони начисені токсинами, які можуть спричинити рак та неврологічні проблеми.
Докторка Алесія Ронельт, сертифікований ендокринолог із Нью-Джерсі, назвала три найпоширеніші напої, які можуть завдати значної шкоди вашому організму, пише видання Daily Mail. Серед небезпечних напоїв, за її словами:
Кава, приготована з одноразових капсул. Чашка має пластикове кільце, покрите фольгою зверху, а внутрішня частина капсули вистелена фільтрувальним матеріалом, щоб кава залишалася під час заварювання.
Хоча цей процес зручніший за традиційний, як пише видання, він може призвести до накопичення мікропластику всередині рідини та збільшити ризик впливу хімічних речовин з “кожним ковтком”.
Вчені вважають, що зростання споживання мікропластику через їжу та напої може спричинити запалення та призвести до раку товстої кишки. Також мікропластик та пов'язані з ним токсини накопичуються в мозку людини та викликають запалення та пошкодження мозку, що може призвести до деменції.
Кава або чай без кофеїну. За словами лікарки, кава без кофеїну може бути шкідливою для здоров'я, оскільки вона обробляється з використанням хімічних розчинників. Зазвичай процес декофеїнізації кавових зерен включає використання хімічних розчинників, головним чином метиленхлориду та етилацетату, для усунення стимулюючої дії напою на організм.
За даними вчених, вплив метиленхлориду може збільшити ризик раку печінки, раку легенів, раку молочної залози, раку мозку, лейкемії, а також нейротоксичності, пошкодження печінки та навіть смерті в деяких випадках.
Етилацетат не є смертельним для людини в невеликих кількостях, однак високі рівні його потрапляння всередину можуть спричинити подразнення шлунково-кишкового тракту та, потенційно, пригнічення центральної нервової системи.
Енергетичні напої. Лікарка не радить вживати енергетичні напої з електролітами, оскільки вони “наповнені штучними підсолоджувачами, харчовими барвниками та іншими хімічними речовинами”. Приміром, “Blue 2” - це модифікована версія натурального барвника індиго, який використовується для надання синього кольору широкому спектру продуктів, включаючи спортивні напої, хлібобулочні вироби, пластівці, закуски, цукерки, вишню мараскіно, ковбаси, морозиво та щербет.
Дослідження показали, що споживання надмірної кількості Blue 2 може підвищити ризик розвитку пухлин, особливо в сечовому міхурі та яєчках. Крім того, дослідження на тваринах також показали зв'язок між “Blue 2” та підвищеним ризиком пухлин головного мозку.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що буде з організмом, якщо на місяць відмовитися від кави.