Лікар розповів, як підготуватися до сезонного грипу в умовах пандемії

Попереджений - значить озброєний!

Для більшості людей життя в умовах карантину стало вже чимось абсолютно буденним. А прихід осені часто супроводжується ще і сезонним грипом, і іншими простудними захворюваннями. Про те, як підготуватися до вірусного захворювання в ситуації, що склалася, розповідає доктор медицини Крістін Інгланд. Про це пише видання toneto.

Попереду сезон грипу - вірусного захворювання, яке вражає горло, ніс і легені. Спеціаліст рекомендує зробити нескладні дії, щоб максимально убезпечити себе і своїх рідних. Він додає, що зазвичай сезон грипу припадає на жовтень і листопад, але можливі винятки.

Відомо, що грип і коронавірус передаються однаковими шляхами. Тому ймовірно, що соціальна дистанція, маски та регулярне миття рук виявляться ефективними й проти грипу. Лікар дає кілька простих порад, щоб підготувати себе до сезонного спалаху осінніх застуд.

Бажано зробити щеплення від грипу. Статистика показує, що це або повністю виключає можливість захворіти, або ж сприяє протіканню більш легкої форми грипу.

Грип теж поширюється повітряно-крапельним шляхом, тому не варто нехтувати усіма можливими заходами безпеки. Висновок: маски, рукавички, антисептики продовжуйте використовувати далі.

Краще дізнатися заздалегідь, що необхідно робити, якщо ви захворіли на грип. Тому що у коронавірусу досить схожі симптоми: температура, кашель, задишка, біль в м'язах. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб бути підготовленим до будь-яких несподіванок.

Укомплектувати домашню аптечку теж краще заздалегідь. Експерт рекомендує запастися жарознижувальними, препаратами для зняття м'язових болів, сиропом і градусником. По можливості також можна купити пульсоксиметр, щоб мати можливість швидко поміряти пульс і вміст кисню в крові.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як підготувати організм до перших холодів.