Лікар розповіла, на які хвороби вказують холодні ноги

Звернути увагу на холодні ноги потрібно, якщо вони спостерігаються постійно, а не тільки після купання в прохолодній воді або повернення з морозу

Якщо у вас досить часто холодні ноги, то це може стати одним з ознак того, що можливий ризик розвитку деяких хвороб. Лікар-невролог Ірина Ляскіна поділилася, провісником яких захворювань може бути цей симптом. Про це пише видання lenta.

Акцентувати увагу на холодні ноги потрібно, якщо вони у вас холодні постійно, а не тільки коли ви перемерзли або купалися в холодній воді. Фахівець каже про те, що цей симптом може свідчити про неврологічні або судинні хвороби - діабет, проблеми з печінкою або нирками, полінейропатія, хвороба Рейно.

Лікар радить завжди ретельно підходити до питання вибору взуття та одягу. Тому як взуття категорично не рекомендується купувати зі штучних матеріалів, також не можна, щоб воно було занадто тісним. Плюс, можна приймати контрастний душ - це буде своєрідним "загартуванням" для ваших судин.

Звичайно ж, обов'язково необхідно переглянути щоденний раціон. Він повинен включати в себе достатню кількість овочів, фруктів, м'яса птиці, бобових продуктів і білка. Взимку не зайвим буде прийом спеціальних вітамінних комплексів, але тільки після консультації з вашим лікарем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти повинні бути в раціоні.