Комаровський розповів, як пацієнтам розпізнати лікарів, від яких треба триматися подалі

Псевдолікарі приписують пацієнтам дисбактеріоз, внутрішньочерепний тиск, діатез, дискінезію жовчовивідних шляхів, діатез

Відомий в нашій країні лікар Євген Комаровський розповів співвітчизникам про псевдомедиків, які не вилікують, а залікують до кінця. Вони діагностують хвороби, яких немає і призначають непотрібні нікому пігулки. Про це фахівець наголосив, будучи гостем програми "Хард з Влащенко" в ефірі каналу "Україна".

За влучним висловом знаного доктора, псевдоврачі приписують пацієнтам наступні хвороби: дисбактеріоз, внутрішньочерепний тиск, діатез, дискінезію жовчовивідних шляхів, діатез.

За словами Євгена Олеговича, доказова і цивілізована медицина таких хвороб давно не знає.

Комаровський в якості прикладу навів наступне. Пацієнт скаржиться на сильний головний біль, викликають швидку і вони роблять укол магнезії. Це місце уколу так пече, що вже забуваєш про те, що боліла голова. Так вибиралась раніше неправильна тактика лікування. Ще й зараз це вважають лікуванням.

Знаний доктор зазначив, що саме такі псевдолікарі призначають нашим громадянам "фуфломіцини", на які йдуть чималі кошти, а результатів немає. Інші лікарі рекомендують хворим народний метод, як от "вдихати над картоплею".

Комаровський обурюється, що живемо в 21 столітті, а наші українці замість того, щоб провітрювати офіси і встановити обладнання для вентиляції, приносять в дитячі садки кварцові лампи. Там і так спекотно, малюки не мають чим дихати.

Тому знаний в нашій країні педіатр закликає земляків більше звертатись до сучасних тенденцій світової терапії та профілактики хвороб.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Комаровський назвав кашу, від якої немає жодної користі.