Хвороби, появу яких можна визначити по очах

Відвідувати офтальмолога рекомендується мінімум один раз на рік

Експерти заявили про те, що по очах можна побачити, чи є у нас проблеми зі здоров'ям. Вони перерахували, які саме захворювання можна прочитати по очах.

Рак

Регулярний похід до офтальмолога може дійсно убезпечити від страшної хвороби. Зміни поля зору можуть допомогти в ранній діагностиці пухлини головного мозку, кровотеча в сітківці попередить про лейкемію, а зміни в райдужці повідомлять про меланому - вона може вражати не тільки шкіру, але і очі.

Цукровий діабет

Невеликі кровотечі в сітківці можуть свідчити про діабет другого типу. Варто зазначити, що вони з'являються у людини набагато раніше, ніж всі інші симптоми. І якщо ви помітите у себе щось подібне, то не полінуйтеся зайвий раз відвідати лікаря.

Гіпертонія і хвороби серця

Між звуженням дрібних кровоносних судин в сітківці очей і серцевими захворюваннями є взаємозв'язок, який може вчасно вас попередити.

Розсіяний склероз

Запалення зорового нерва (чи оптичний неврит) зустрічається у 75 відсотків людей, які страждають від розсіяного склерозу, що може говорити про наявність проблеми.

Ревматоїдний артрит

Синдром сухого ока - найпоширеніший офтальмологічний симптом ревматоїдного артриту. Згодом запальні речовини, яких особливо багато в організмі людей, які хворіють на артрит, рано чи пізно мігрують в очне яблуко.

Також видання "Коментарі" розповість, на які хвороби вказують холодні ноги.