Хурма небезпечна для діабетиків

Хурма у багатьох відношеннях корисна для здоров'я, проте деяким людям слід або повністю утриматися від її вживання, або значно його обмежити

До такого висновку прийшли вчені. Діабетикам потрібно вживати його дуже обережно, так як хурма досить солодка. Рекомендується вживати не більше одного плоду в добу, оскільки у великих кількостях хурма може викликати сильний викид інсуліну в кров.

Також категорично не можна вживати хурму тим, у кого є камені в нирках. Цей фрукт має сечогінну властивість. Відмовитися від хурми стоїть і людям з нездоровою підшлунковою залозою. При цьому хурма містить багато вітамінів і мікроелементів, які зміцнюють імунітет в сезон вірусних захворювань.

Містить комплекс вітамінів А, С і В, багата йодом і залізом, а це необхідний продукт для людей, які страждають на анемію. Дієтологи цінують хурму за низький вміст кислот, - її можуть включати в свій раціон люди з виразковою хворобою і розладами шлунково-кишкового тракту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що е ксперти заявили, що гвоздика - пряність, яку часто використовують в кулінарії для додання страві "пекучості" і своєрідного аромату, але також її застосовують в традиційній медицині для лікування різних захворювань. Виявляється, що гвоздика має потужні протизапальні та антиоксидантні властивості , допомагає знизити рівень "поганого" холестерину і глюкози в крові, запобігаючи тим самим проблеми з серцем, судинами і нирками. Результати дослідження, проведене в 2006 році показали, що щоденне вживання гвоздики (від 1 до 3 грамів) допомагає людям, що страждають на цукровий діабет. Її можна вживати просто розжовуючи, а також використовувати цілі або подрібнені бутони для приготування страв.