Фахівець розповів, які екрани смартфонів небезпечні для здоров'я

Екрани багатьох сучасних телефонів виконані за технологією OLED

Деякі види дисплеїв наших щоденних гаджетів можуть викликати головний біль і стомлюваність очей. Про те, які саме екрани смартфонів є небезпечними, знає експерт Володимир Гриценко. Про це пише видання internetua.

Більшість екранів сучасних смартфонів створено за технологією OLED, в якій є як переваги, так і недоліки. Гриценко говорить про те, що така технологія екранів має органічні світлодіоди. Вони, в свою чергу, світять в повну силу, тому регулювати яскравість дисплея потрібно за допомогою широтно-імпульсної модуляції. ШІМ (широтно-імпульсна модуляція) дозволяє екрану мерехтіти з певною частотою, регулюючи при цьому яскравість.

Володимир розповідає, що при мінімальному рівні яскравості, можна чітко побачити це мерехтіння. Або ще можна навести камеру іншого смартфона на екран дисплея, щоб теж побачити те саме мерехтіння.

Спеціаліст рекомендує підвищувати яскравість на телефоні, щоб очі перепочили від OLED-дисплея. Але захоплюватися цим не варто, адже висока яскравість часто може викликати дискомфорт. Ще одним виходом з положення є функція "Зниження точки білого" на iOS і DC Dimming на Android. Це допомагає знизити мерехтіння, але спотворює передачу кольору.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому бездротові навушники небезпечні для здоров'я.