Ендокринолог розповіла, як не стати жертвою ожиріння

Ожиріння спричиняє серйозні проблеми зі здоров'ям

Якщо вірити статистиці, то кожна четверта жінка і кожен сьомий чоловік стикаються з проблемою зайвої ваги. Ендокринолог Олена Ітінсон поділилася, як не стати жертвою ожиріння. Про це пише видання lenta.

Ожиріння може стати причиною розвитку серйозних проблем зі здоров'ям: діабет, безплідність, порушена робота серцево-судинної системи. Головний позаштатний ендокринолог комітету охорони здоров'я Олена Ітінсон розповіла про важливі правила, якими не варто нехтувати. Перше, що необхідно зробити - з'ясувати індекс маси тіла: співвідношення ваги до квадрату показника зростання. І якщо коефіцієнт виявиться більше 25, то це вже говорить про наявність проблеми. Також важливий обсяг талії: для чоловіка норма - не більше 94 см, а для жінок - не більше 80 см.

Спеціаліст впевнена, що досить часто люди стикаються з такою проблемою, тому що у них порушений правильний режим харчування. Наприклад, коли людина не снідає, то ввечері вона отримує основний потік калорій. Це загрожує безсонними ночами і відсутністю апетиту вранці.

Крім цього Олена радить переглянути свій щоденний раціон харчування, оскільки те, що ми їмо впливає на наше самопочуття і зовнішній вигляд. Якщо підкоригувати харчування і схуднути на 10-15%, то вже будуть помітні поліпшення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар назвав кращі продукти для відновлення печінки.