Експерт пояснила, чому не можна носити взуття на босу ногу

Лікар-ортопед Емма Стівенсон розповіла, чому краще не носити взуття на босу ногу і справа не тільки в неприємному запаху

Зараз на піку популярності серед молоді кросівки та сліпони, а підібрати до них відповідні шкарпетки, щоб були видно голі щиколотки (як зараз в тренді) не так просто, тому багато людей носять взуття на босу ногу. Але чому так робити не варто?

Ортопед Емма Стівенсон пояснює, що подібне рішення збільшує ризик розвитку грибкових інфекцій і деформації стопи, не кажучи вже про неприємний запах від ніг і взуття. Річ у тому, що велика кількість вологи сприяє розвитку ідеального середовища для процвітання грибків та інфекцій. А в середньому ноги можуть виділяти до чверті літра поту в день і якщо він не вбирається носками, то виділяється прямо в черевики. У підсумку після носіння такого взуття ноги будуть неприємно пахнути, та й самі, наприклад, кросівки теж.

Якщо ж ви хочете продовжувати носити взуття на босу ногу, тоді ортопед порадила дотримуватися наступних правил:

- Обробляйте свої ноги антиперспирантом;

- Постарайтеся не носити одну і ту ж взуття кожен день;

- Давайте своїм кросівок або черевиків висохнути (близько 48 годин);

- Використовуйте сухі чайні пакетики для поглинання надлишкової вологи;

- Мийте і ретельно витирайте ноги після того, як роззулися;

- Не носіть взуття, яка викликає у вас дискомфортні відчуття.

Нагадаємо, що ортопед-травматолог Муса Майсігов розповів, як правильно вибрати собі кросівки й чи можна носити таке взуття кожен день.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що італійський модний бренд Bottega Veneta показав свою новинку - кросівки-ролики, представлені в трьох кольорах.