Дослідження показало, що вживання цього напою робить людей розумнішими

Нове дослідження показує дивовижний вплив напоїв з високим вмістом флаванолів на роботу мозку

Вчені з Університету Бірмінгема вдалося з'ясувати, який напій може впливати на поліпшення роботи мозку, а також допомогти у виконанні певних когнітивних завдань. На думку дослідників, це гарячий шоколад.

У дослідженні вчених брали участь 18 здорових чоловіків у віці від 18 до 40 років. Кожен з них пройшов стандартну процедуру, спрямовану на порушення кровообігу мозку, яка включала вдихання 5% двоокису вуглецю (CO2). Для прикладу, це в 100 разів більше нормальної концентрації CO2 в повітрі.

Кожен випробовуваний двічі виконував тест на CO2 до і після вживання гарячого шоколаду. В одному з таких випадків він був збагачений флаванолами. В обох випадках учасників просили пройти кілька когнітивних тестів, які ставали все складнышими.

Провідний автор дослідження доктор Катаріна Рендейро розповіла, що напій, збагачений флаванолами, був приготований з додаванням натурального какао-порошку. В результаті учасники, які пили гарячий шоколад з флаванолами, виконували свої більш складні когнітивні завдання в середньому на 11% швидше за інших.

"Той факт, що флаваноли можуть бути ефективними для поліпшення церебральної оксигенації та когнітивної функції навіть в здоровому мозку, є чудовим відкриттям, і це означає, що потенційно всім нам може принести користь дієта, багата флаванолами", - сказала автор дослідження.

Вчені підкреслили, що флаваноли містяться у різних продуктах, включаючи яблука, ягоди, виноград або зелений чай. Однак Рендейро зазначає, що поїдання шматочків шоколаду, швидше за все, не принесе такої ж дози флаванолів, як какао-порошок.

Раніше "Коментарі" писали про продукти, які не можна вживати після прийому антибіотиків.