Чому не можна часто приймати душ: думка експерта

Ми стаємо вразливішими перед хворобами

Більшість людей любить поніжитися в теплій ванні, після важкого трудового дня. Чому не можна зловживати цією звичкою, розповіла кандидат медичних наук, ендокринолог Зухра Павлова. Про це пише видання newsyou.

Фахівець каже про те, що митися кілька разів на день, використовуючи різні косметичні засоби, абсолютно небажано. Аргументуючи, вона посилається на наукову статтю в журналі The Atlantic. У ній йдеться про те, що мильний засіб в поєднанні з гарячою водою видаляє з поверхні шкіри захисний шар шкірного сала. Цей необхідний елемент нашого організму захищає шкіру від різних інфекцій і патогенів. А стираючи шкірне сало зайвий раз, ми стаємо більш вразливими перед мікробами та хворобами.

Такий висновок ендокринолог опублікувала на своїй сторінці в соціальних мережах. Також Павлова підкреслює, що часте миття може стати причиною дефіциту вітаміну D3. Тому що шкіра просто не має змоги виробляти його в потрібних кількостях. Частий вплив гарячої води та хімікатів, які містяться в гелі для душу, сприяють нестачі цього вітаміну.

Якщо ж вам важко відмовитися від щоденного душу або ванни, то експерт радить не використовувати мийні засоби.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, дерматолог розповіла, як правильно приймати душ.