Чому корисно ходити босоніж: відповідає експерт

Коли людина ходить по землі босоніж, то йде стимуляція біологічно активних точок, яких дуже багато на стопі

Виявляється, що босоніж можна ходити не тільки на морі по теплому піску, а й восени, і навіть холодною зимою. Лікар-терапевт Олена Єгорова розповіла, чому це заняття вважається корисним. Про це пише видання segodnya.

Спеціаліст поділилася, що коли людина ходить босоніж, то це позитивно позначається на її здоров'ї. А все тому, що це заняття стимулює кровообіг, а також покращує роботу серця і судин. Вона додала, що коли ми ходимо по землі босими ногами, то починається процес стимуляції біологічно активних точок, яких на стопі можна знайти величезну кількість.

Нейробіологи також впевнені в тому, що ходіння по землі босоніж може добре впливати на нашу нервову систему. Тому людей, які так роблять, стали називати барефутерами - вони ходять босоніж в абсолютно будь-яку погоду, навіть коли на вулиці повно снігу.

Андрій Новосьолов ось уже протягом 15 років не носить взуття. Він поділився, що в один теплий зимовий день йому різко захотілося зняти взуття, щоб зрозуміти, які при цьому будуть відчуття. І ось вже багато років він прекрасно обходиться без взуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на які хвороби вказують холодні ноги.