Чи можна пити вино, яке довго стояло відкритим

Експерти з харчування розповіли, чи можна пити вино, яке тривалий час простояло відкритим

Якщо у вас залишилася пляшка відкритого вина і ви не знаєте, чи варто її пити і боїтеся якихось наслідків для здоров'я, то поспішаємо вас заспокоїти. Експерти з харчування із Німеччини розповіли, що нічого поганого з організмом не станеться, але напій може втратити свої смакові властивості.

За словами фахівців, термін зберігання вина не закінчується у класичному розумінні, навіть якщо воно стоїть відкритим тривалий час. Ризик для здоров'я існує лише в тому випадку, якщо у напій проникнуть бактерії, які є збудниками різних інфекцій, але таке буває вкрай рідко, оскільки алкоголь пригнічує їхню активність.

Однак із часом смакові властивості вина, звичайно ж, змінюються і воно може перетворитися на щось несмачне і неприємне. А все через те, що відбувається процес окислення. Якщо вино почало пахнути оцтом і втратило однорідний колір, то краще утриматися від його вживання.

Загалом, як стверджують експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за його смак, через 2-5 днів після відкриття. Зберігати його потрібно у прохолодному і темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.

Нагадаємо, що червоне вино прийнято вважати одним із найкорисніших, але у ньому є і недоліки, про які важливо знати. У складі цього напою містяться речовини, які для організму деяких людей можуть виявитися небезпечними.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що австралійські вчені розробили нову технологію, завдяки якій можна відрізнити оригінальне вино від підробки.