Вченим вдалося передбачити сприйнятність людини до раку
Це дослідження привело вчених до глибшого розуміння екологічних причин раку і розвитку раку в цілому
Вченим з Великобританії вдалося з'ясувати, які люди найбільше схильні до розвитку онкологічних захворювань. Про це повідомляє видання Science Daily.
На думку фахівців, кожна людина піддається впливу низьких рівнів канцерогенів (речовин або радіації, що сприяють утворенню раку) в навколишньому середовищі. Одним з найбільш поширених є бензопірен - хімічний забруднювач, який міститься в димі від печей, наприклад дров'яних пальниках, у вихлопних газах, і навіть димі від м'яса і риби, приготованих на грилі.
В ході дослідження вдалося з'ясувати, що один з активних інгредієнтів бензопірену під назвою BPDE може пошкоджувати послідовність ДНК, що призводить до різних мутацій, здатних викликати онкозахворювання.
Під час експерименту дослідники обробляли клітини людини BPDE, а потім, використовуючи методи молекулярної біології, визначали схильність організму до раку.
Раніше "Коментарі" розповідали про три продукти, які знижують ризик захворіти на рак.