Вчені назвали продукти, які можуть провокувати онкологічні захворювання

Експерти закликають уникати продуктів, які мають більш високий рівень обробки

Світова статистика онкологічних захворювань – вкрай невтішна. Щороку рак стає причиною смерті мільйонів людей. Так, вчені назвали продукти, які можуть провокувати зростання ракових клітин в організмі, передає РБК-Україна з посиланням на британське видання Express.

Одним із продуктів, що викликають рак, є біле перероблене борошно. Цей інгредієнт входить до складу випічки, хліба та інших популярних продуктів харчування.

Фахівці зазначають, що борошно відбілюють за допомогою газоподібного хлору, який у свою чергу є хімічною речовиною. Також, за даними вчених, така продукція може підвищувати рівень цукру та інсуліну в крові, що також може сприяти зростанню ризику онкологічних захворювань.

Експерти Американського інституту досліджень раку ( AICR) закликали уникати продуктів, які мають більш високий рівень обробки, оскільки вони, як правило, піддаються промисловій переробці і не містять достатньої кількості поживних елементів.

Нагадаємо, що на розвиток пухлинного процесу в організмі можуть впливати різні фактори, від неправильного харчування до генетичної спадковості. Американські дослідники назвали прості звички, які можуть спровокувати захворювання.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що молоко може підвищити ризик розвитку раку. Так, у жінок, які часто вживають цей напій, ризик онкологічних захворювань зростає на 80%. Йдеться про його щоденне вживання, зазначають у дослідженні вчені. Дослідники проаналізували медичні карти понад 50 тисяч жінок за 8 років. Вони вивчили вік жінок, їхній спосіб життя, репродуктивні функції, стиль харчування, шкідливі звички, фізичну активність.