Негайно перевірте холодильник: ці поширені продукти призводять до раку

Поширені продукти, які призводять до раку: від чого варто рішуче відмовитися

Рак – це часто смертельне захворювання, яке зустрічається все частіше. У розвитку онкохвороб значну роль відіграє генетика, однак, як показують результати досліджень, сприяє розвитку захворювань і спосіб життя, зокрема значний вплив має харчування.

Топ продуктів, які призводять до розвитку раку

Перероблене м'ясо, таке як бекон, сосиски, шинка та ковбаса, містить консерванти, такі як нітрати та нітрити, які можуть перетворюватися на канцерогенні сполуки в організмі. Міжнародне агентство з дослідження раку (IARC) класифікувало перероблене м'ясо як канцерогенну речовину групи 1. А це означає, що воно викликає рак у людей.

Червоне м'ясо, таке як яловичина, свинина та баранина, також пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку, особливо колоректального раку. IARC класифікувало червоне м'ясо як ймовірну канцерогенну речовину групи 2A.

Смажена їжа, особливо та, що смажиться у фритюрі, містить акриламід – канцерогенну сполуку, яка утворюється під час смаження крохмалистих продуктів. Акриламід пов'язаний з підвищеним ризиком розвитку раку нирок, ендометрію та яєчників.

Цукор та рафіновані вуглеводи, такі як білий хліб, випічка та солодкі напої, можуть сприяти розвитку раку, оскільки вони викликають стрибки рівня інсуліну, що може стимулювати ріст ракових клітин.

Надмірне споживання алкоголю пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку ротової порожнини, горла, стравоходу, печінки, молочної залози та колоректального раку.

Оброблені продукти, такі як чіпси, крекери та готові страви, часто містять багато шкідливих речовин, таких як трансжири, штучні барвники та ароматизатори, які можуть сприяти розвитку раку.

Нагадаємо, що портал “Коментарі” писав, яка приправа щоденного вжитку призводить до раку.