Названо найкращий продукт для профілактики онкології

Вчені назвали один із найкращих продуктів для запобігання онкології та порадили періодично додавати його до раціону

Китайські фахівці в ході кількох досліджень з'ясували, що велику користь здоров'ю приносить холодний варений рис. Як виявилося, цей продукт є добрим засобом для профілактики раку кишківника.

Вчені зазначили, що рис багатий на різні вітаміни та мікроелементи, зокрема клітковину, калій, магній, фосфор, які потрібні організму для підтримки правильної роботи. Але як виявилося, щоб рис був кориснішим для здоров'я, його потрібно зварити й не чекаючи, поки він охолоне, поставити в холодильник.

Експерти відзначили, що за низької температури корисні властивості вареного рису посилюються, а відбувається це завдяки вмісту в зернах крохмалю, який допомагає вирішити кілька проблем зі здоров'ям.

Відомо, що крохмаль необхідно вживати людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а також тим, у кого діагностовано діабет.

Ще китайські вчені з'ясували, що холодний рис варений допомагає зміцнити імунітет кишківника. Зокрема, після реакції крохмалю та кишкових бактерій утворюється масляна кислота, яка є важливою для профілактики раку цього важливого органу. Якщо процес утворення злоякісної пухлини вже розпочався, ця кислота може вбивати клітини, пригнічуючи їх зростання.

До речі, найкорисніший для здоров'я рис, як стверджують вчені, що зберігається в холодильнику не менше 24 годин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що світова статистика онкологічних захворювань — вкрай невтішна. Щороку рак стає причиною смерті мільйонів людей. Так, вчені назвали продукти, які можуть спричинити зростання ракових клітин в організмі.