Офтальмолог розповів, як прибрати мішки під очима

Можуть з'явитися від зайвої чашки чаю чи кави

Ця проблема є досить поширеною і багато хто не знає, що ж з нею робити. Хірург-офтальмолог Сергій Чуб поділився діючим способом, як прибрати "мішки" під очима. Про це пише видання newsyou.

Періорбітальна клітковина - це спеціальна жирова тканина, яка виконує захисні функції навколо очного яблука. Саме вона і набрякає вранці.

Експерт радить у такій ситуації не вживати перед сном жирні продукти, а також каву, чай і алкоголь. Щоб побороти цю проблему, він рекомендує вмиватися контрастною водою і робити холодні компреси. Для приготування компресу достатньо використовувати заварені раніше чайні пакетики. У них міститься кофеїн, який звужує судини. Ці нескладні маніпуляції дозволять стимулювати кровообіг в області очей, знімаючи набряклість.

Також мішки під очима можуть виявитися свідченням постійного стресу, нервозності і нестачі сну. Лікар рекомендує при наявності таких симптомів обстежитися у фахівців. А якщо набряклість навколо очей виникає на постійній основі, то це може бути ознакою порушення роботи серцево-судинної системи.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, названо засіб, яке знизить тиск.