Експерти розповіли, як зміцнити кістки природним шляхом

Збереження щільності кісток має вирішальне значення для повноцінного життя

Вчені, які опублікували своє дослідження в The Journal of Bone and Mineral Research, з'ясували, що зберігає щільність кісток до глибокої старості. Збалансоване харчування і регулярні тренування - це далеко не все, що цьому сприяє, - передає видання panno4ka.

Експерти рекомендують їсти якомога більше овочів і фруктів. Відомо, що овочах міститься мало калорій, але вони багаті клітковиною, корисними мінералами та вітамінами. Один з проведених наукових експериментів показав, що високий вміст вітаміну С в цих продуктах, захищає кістки від різних пошкоджень.

Кальцій - один з основних елементів для здоров'я кісток. Фахівці говорять про те, що краще їсти їжу, в якій міститься кальцій, невеликими порціями весь день, ніж з'їсти багато за один присід. Найбільше кальцію міститься в сирі, листовій зелені, квасолі, молоці.

Ще не можна нехтувати вживанням К2. Цей вітамін допомагає довше утримувати кальцій в організмі, і сприяє з'єднанню мінералів з кістками. Багатими джерелами К2 є боби та квашена капуста. Також бажано їсти в необхідній кількості вітамін D. Тому як дефіцит цього вітаміну в рази підвищує ризик втрати кісткової маси.

Для здорових кісток необхідні магній і цинк. І вирішити цю задачу допоможе вживання горіхів, в яких багато потрібних елементів. Магній і цинк позитивно впливають на щільність кісток, - стверджують експерти.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зберегти молодість після 40 років: відповідає експерт.