Їжте ці три продукти щодня, щоб уникнути смертельного захворювання
Вуглеводи та клітковина можуть знизити ризик розвитку раку
Збалансоване харчування відіграє ключову роль у профілактиці онкологічних захворювань. Деякі групи продуктів можуть знижувати ризик розвитку раку кишечника завдяки високому вмісту антиоксидантів та корисних бактерій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт Surrey Live.
Дослідження показують, що щоденне споживання молока разом із продуктами, багатими на клітковину, такі як батат і яблука, можуть бути ключовими у профілактиці захворювання.
Зокрема, молочні продукти, вуглеводи та клітковина можуть знизити ризик розвитку раку.
Лікар медичних наук Стівен Лі-Конг розповів, що рак кишечника або колоректальний - це рак, який зустрічається в будь-якій частині товстого кишечника.
Клітковина може сприяти покращенню здоров'я кишкового середовища та потенційно знижуючи ризик раку. Дієти з високим вмістом обробленого м'яса та низьким вмістом клітковини можуть сприяти зростанню шкідливих бактерій, які можуть сприяти запаленню та розвитку раку.
Рафіновані вуглеводи та доданий цукор можуть сприяти запаленню та інсулінорезистентності, потенційно збільшуючи ризик раку. Складні вуглеводи, що містяться в цільнозернових, фруктах та овочах, забезпечують необхідні поживні речовини та клітковину, які корисні для здоров'я кишечника та можуть захистити від колоректального раку.
Тоді як молоко може мати захисний ефект проти раку колоректального. Це може бути пов'язано з різними факторами, включаючи кальцій, вітамін D та потенційно інші біоактивні сполуки у молочних продуктах. Проте потрібні додаткові дослідження, щоб повністю зрозуміти ці потенційні переваги.
Регулярна фізична активність (не менше 30 хвилин на день) покращує перистальтику кишечника та знижує ризик запальних процесів.
Надмірна маса тіла збільшує ймовірність онкологічних захворювань, особливо раку товстого кишківника.
До того ж куріння та надмірне вживання алкоголю є факторами ризику.
Читайте також на порталі "Коментарі" - п'ять неочевидних причин збільшення ваги.