Ці продукти вкрай небезпечні після 60 років: термінове застереження для пенсіонерів

Ці продукти підвищують навантаження на серце та сприяють набору ваги.

Після 60 років більшість людей мають усталений спосіб життя та харчові звички, яких дотримуються роками. Проте в зрілому віці варто переглянути деякі з них, адже саме зараз особливо важливо дбати про здоров’я серця. Як пише видання Parade, серцево-судинна система стає вразливішою, а ризик інфаркту значно зростає.

За статистикою, перший інфаркт у чоловіків найчастіше трапляється у 65 років, у жінок — у 72. Саме тому кардіологи наголошують: щоденні звички, зокрема сніданки, мають прямий вплив на стан серця.

Троє кардіологів, з якими поспілкувалися журналісти Parade, назвали один із найшкідливіших сніданків для людей після 60. Йдеться про регулярне вживання ковбаси, бекону та інших оброблених м’ясних виробів. Такі продукти не лише перенавантажують серце, а й ускладнюють роботу судинної системи.

За словами кардіолога Ларса Сондергаарда, в короткостроковій перспективі бекон і ковбаса можуть спричинити підвищення тиску та рівня "поганого" холестерину. Це відбувається через високий вміст натрію та насичених жирів у цих продуктах. А якщо такі сніданки є постійними, це створює серйозну загрозу для серцево-судинного здоров’я.

Кардіолог Естель Жан додає, що вживання переробленого м’яса на сніданок щодня може викликати хронічне запалення в організмі та призвести до поступового набору зайвої ваги. А надмірна вага — це ще один фактор ризику для серця та судин у літньому віці

Отже, фахівці радять людям старшого віку звернути увагу на склад свого сніданку та замінити шкідливі м’ясні продукти на більш корисні альтернативи — овочі, цільнозернові каші, яйця, нежирне м’ясо або рибу.

Як вже писали "Коментарі", звичайний чорний або зелений чай сам по собі є джерелом корисних речовин — він багатий на антиоксиданти, вітаміни, мікроелементи, які підтримують імунну систему, покращують роботу мозку та серця, а також мають протизапальний ефект. Але, як зазначають медичні експерти, його користь можна суттєво посилити, додавши всього один природний компонент — корицю.