Звичні продукти, які "отруюють" організм

Дієтолог Даніела Креля назвала продукти, вживання яких поступово отруює наш організм

Правильне харчування є невід'ємною частиною здорового способу життя, але не всі продукти однаково корисні для організму. Є такі, регулярне вживання яких поступово підриває наше здоров'я.

Дієтолог Даніела Креля зазначила, що потрібно переглянути свій раціон і виключити з нього звичні продукти, здатні нашкодити організму. Що потрапило в цей список?

Оброблені м'ясні продукти

Спеціаліст рекомендує обмежити вживання м'ясних полуфабрикатних виробів, призначених для приготування (зазвичай смаження), тому що вони досить підступні, ніж можуть здатися, на перший погляд. У таких продуктах, за словами експерта, міститься багато солі та інших речовин, які при нагріванні утворюють канцерогени, які провокують виникнення серйозних захворювань, зокрема раку.

Консервовані продукти

Дієтолог каже, що внутрішнє покриття консервної банки містить бісфенол А, який потрапляє в продукт, а потім і в організм. Ця речовина здатна порушити гормональний баланс і викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Випічка

Такими продуктами також не варто захоплюватися, тому що в складі випічки може міститися пальмова олія, яка містить канцерогенні забруднювачі (наприклад, 3-монохлорпропандіол ефір жирної кислоти). Краще хлібобулочні вироби випікати самостійно.

Чипси, картопля фрі та інші крохмалисті гарячі продукти

Спираючись на результати дослідження, експерт зазначила, що регулярне вживання цих продуктів збільшує ризик смерті у два рази. Річ у тому, що в їх складі багато солі, жиру та інших речовин, які шкодять роботі серцево-судинній системі. Плюс до всього, вони можуть містити акриламід - хімічна речовина, яка утворюється в харчових продуктах під час обробки їжі при високій температурі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як допомогти організму впоратися з алкогольним отруєнням.