Зміцнюємо імунітет: 5 смачних та корисних напоїв

Експерти розповіли, які корисні напої необхідно додати до раціону, щоб зміцнити імунну систему.

В осінньо-зимовий період наш організм гостро потребує вітамінів і корисних мікроелементів, які протистоятимуть вірусам. І щоб зміцнити імунну систему, потрібно збагатити раціон правильними напоями. Якими саме?

"Золоте" молоко

Щоб приготувати "золоте" молоко, вам знадобиться куркума, вода, молоко та мед. Цей напій збагачує організм вітамінами С, К, В, а також магнієм, кальцієм, калієм, залізом та іншими мікроелементами, які зміцнюють імунітет та нервову систему, а також очищають організм від шлаків та токсинів.

Вітамінний коктейль з імбиром

У сезон простудних захворювань у меню має бути більше овочів та фруктів. Зробіть собі вітамінний коктейль зі шпинатом, апельсином, селерою та імбиром, тому що він має антимікробну та протизапальну дію.

Морквяно-банановий смузі

Цей напій також допомагає зміцнити імунітет, а також він сприятливо вплине на вашу шкіру, нігті та волосся. Для приготування смузі вам знадобиться морква, імбир, банан, 1/2 лимона, вода, мед.

Журавлинно-яблучний смузі

Журавлина належить до суперфудів, тому восени додавайте частіше її у своє меню. У ягоді багато вітаміну С та флавоноїдів, які зміцнюють захисні функції імунітету. Додайте до неї банан, яблуко, шпинат, воду і зробіть смачну смузі.

Буряковий лате

Підвищити імунітет можна і за допомогою бурякового лате, бо буряк містить бета-каротин та каротиноїди. Для його приготування вам знадобиться мед або кленовий сироп, а також молоко та прянощі (кориця, імбир тощо).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яку кашу найкорисніше вживати в осінньо-зимовий період, щоб зміцнити імунітет.