За допомогою якої олії можна знизити рівень холестерину

Дієтолог Корін Тойн розповіла, яку олію необхідно додати до раціону, якщо хочете знизити рівень холестерину

У багатьох людей у крові підвищений рівень холестерину і якщо не контролювати цей показник, можна отримати серйозну загрозу здоров'ю. Але є продукти, які ефективно допомагають нормалізувати холестерин.

Дієтолог Корін Тойн зазначила, що при високому холестерині важливо стежити за своїм раціоном, зокрема до нього потрібно додати ріпакову та оливкову олію. З їхньою допомогою можна привести показник у норму. Це важливо, тому що шкідливий холестерин може накопичуватися на стінках артерій, змушуючи їх звужуватися і викликаючи різні проблеми зі здоров'ям.

Також експерт радить збільшити споживання здорових продуктів, подбавши про те, щоб вони весь час були на увазі. Наприклад, поставте в кімнаті вазу із фруктами. А ось цукерки та печиво краще тримати у непрозорій тарі, якомога далі від очей.

Ще одна корисна порада щодо зниження рівня холестерину – включити більше клітковини до свого раціону. "Розчинна клітковина знижує рівень холестерину, запобігаючи реабсорбції жовчі в кишківнику – каже Тойн. – Потім ваше тіло витягує холестерин із крові, щоб виробляти більше жовчі, знижуючи загальний рівень ЛПНГ".

До багатих клітковиною продуктів належать насіння, горіхи, овочі та фрукти.

Нагадаємо, холестерин є життєво необхідною речовиною в організмі людини, але його підвищений рівень може призвести до серйозних проблем. Якщо ви помітили ці ознаки, то варто здати аналізи та проконсультуватися з лікарем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нове спільне дослідження медиків з Японії та США показало: кращого способу знизити холестерин, ніж вегетаріанська дієта, не існує. Дотримуючись рослинного раціону протягом 4 тижнів, можна досягти істотного скорочення відкладень холестерину.