З роботою кишківника буде все відмінно: 3 продукти для регулярного спорожнення
Регулярний стілець – запорука здоров'я кишківника
Названі продукти, які варто включити до раціону, щоб запобігти запори та підтримати нормальну роботу травної системи.
У журналі Foods говориться, що овес є одним із найефективніших цільних зерен для підтримки регулярності стільця завдяки поєднанню розчинної та нерозчинної клітковини.
Він містить особливий тип розчинної клітковини, яка називається бета-глюкан, яка покращує моторику кишечника та збільшує зростання корисних бактерій. Овес також є добрим джерелом резистентного крохмалю - пребіотика, який живить корисні бактерії в кишечнику, сприяючи їх росту.
Півсклянки вівсянки забезпечує близько 14% добової потреби у клітковині. Спробуйте додавати овес у смузі, вівсянку чи випічку.
Також кишківник буде вам вдячний за вживання насіння кіноа. Цей продукт став основним на багатьох кухнях і завдяки своїй універсальності. Це крихітне насіння особливо корисне для кишечника, пропонуючи мікроелементи і клітковину, які разом підтримують травлення і допомагають випорожнюватися.
За даними USDA, кіноа багата як розчинною, так і нерозчинною клітковиною. Вона також є джерелом магнію, мінералу, який може допомогти розслабити м'язи травного тракту, що підтримує регулярність випорожнення.
Крім того, кіноа також сприяє зростанню корисних кишкових бактерій та виробленню коротколанцюгових жирних кислот - сполук, які відіграють вирішальну роль у підтримці здорового спорожнення кишечника.
Третім незамінним для кишківника продуктом буде цільнозернова пшениця. Заміна продуктів з рафінованої пшениці, таких як білий хліб або макарони, на цільнозернові версії – один з найелементарніших способів збільшити вміст клітковини в раціоні.
Цілісна пшениця також діє як пребіотик, живлячи корисні бактерії в кишечнику і сприяючи загальному здоров'ю травлення.
Основні продукти щоденного вживання, такі як цільнозерновий хліб, макарони та крекери, є простими засобами для досягнення цілей клітковини.
Читайте також на порталі "Коментарі" - вчені назвали ягоду, яка рятує від раку кишківника.