Яку частину курки ні в якому разі не можна їсти

Велику роль відіграє те, в яких умовах вирощували птицю

Куряче м'ясо вважається одним з найбільш дієтичних і корисних. У ньому багато білка й амінокислот, але в деяких частинах курки зосереджені й шкідливі речовини, тому їх краще не вживати. Але які саме?

Фахівці не рекомендують їсти курячу шкіру, яку багато хто обожнює за її хрусткий і насичений смак при обсмажуванні. Але не піддавайтеся спокусі. Річ у тому, що в шкірі може міститися багато токсинів, бруду і бактерій, і деякі шкідливі мікроорганізми виживають навіть після термічної обробки, тому їсти її небезпечно для здоров'я.

Тут важливу роль відіграє те, в яких умовах була вирощена птиця. Якщо вона домашня або ви купуєте м'ясо у перевіреного фермера, тоді ризик "підхопити" якусь бактерію під час її вживання, набагато менше. Якщо ж, курка "магазинна", тоді її шкірку варто побоюватися.

Крім того, багато паразитів і бактерій може накопичуватися в курячій гузці й субпродуктах (печінці, шлунку, серці).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим відрізняється біле куряче яйце від коричневого.