Який простий продукт вбереже від інсульту і інфаркту

Кардіологи радять включити у свій раціон оливкову олію, тому що вона має цілу низку корисних властивостей

Оливкова олія високої якості - дуже цінний для людського організму продукт, в якому є корисні мікроелементи, вітаміни, антиоксиданти. Кардіологи особливо рекомендують включити її у свій раціон, оскільки вона може захистити від розвитку небезпечних захворювань.

Дослідники заявили, що цей продукт багатий на кальцій, калій, натрій, холін, а також ненасичені жири, які є запорукою серця і судин. За допомогою оливкової олії, в якій є A-IV (ApoA-IV) - аполіпопротеїн плазми крові, можна знизити ризик розвитку інфаркту та інсульту. Дослідження показало, що ApoA-IV, блокуючи мембранний білок IIb / IIIa, пригнічує активність тромбоцитів, здатних викликати закупорку судин.

Крім того, вчені з'ясували, що регулярне вживання оливкової олії з овочами викликає в шлунку особливу хімічну реакцію В ході цього процесу, утворюються так звані нітрокислоти жирного ряду, які, вступаючи в реакцію з ферментом та здатні знизити артеріальний тиск.

Оливкова олія також покращує роботу кишківника і підшлункової залози, сприяє загоєнню виразок шлунка та дванадцятипалої кишки. Ще цей продукт має жовчогінну і легку послаблюючу дію, що досить цінна і рідкісна властивість для рослинних олій..

Нагадаємо, що оливкова олія вважається одним з найбільш ефективних натуральних засобів лікування варикозу. З її допомогою поліпшується кровообіг в ногах і зменшується біль і набряклість.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що іспанські вчені провели дослідження і з'ясували, що оливкова олія ефективно очищає артерії та підсилює позитивну дію "хорошого" холестерину в крові.