Який продукт істотно знижує ризик хвороб серця

Цей продукт досить вживати раз на місяць

Раціон нашого харчування дуже впливає на стан організму, тому лікарі рекомендують вживати тільки якісні та корисні продукти. Одним з них є тофу. Дослідники з Гарвардської медичної школи з'ясували, що цей сир позитивно впливає на серце та інші органи.

Вчені вивчили медичні дані понад 20 тисяч пацієнтів, і з'ясували, що у людей, в раціоні яких періодично з'являвся тофу, ризик серцево-судинних проблем знижувався на 18%. При чому, досить вживати продукт усього один раз в місяць. Особливо це важливо для жінок, які перебувають у періоді постменопаузи. Річ у тім, що після клімаксу у жінок підвищується ризик розвитку серцево-судинних проблем. Але мінімізувати його допоможе правильне харчування і помірна фізична активність.

Відомо, що в складі тофу багато вітамінів, мікроелементів, зокрема калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, а також незамінних кислот, які важливі для здоров'я. Цей продукт позитивно впливає на травлення, нервову систему, зміцнює імунітет, а також знижує ризик виникнення каменів у жовчному міхурі.

Експерти відзначили, що тофу однозначно рекомендується до вживання - за допомогою цього продукту успішно знижується кількість неоднозначного червоного м'яса в меню.

Нагадаємо, експерти розповіли, що уникнути проблем з серцем допоможе активний спосіб життя, правильний водний баланс в організмі, скорочення тваринних жирів в раціоні й звичайно ж, позитивний настрій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти варто обмежити в раціоні, щоб мінімізувати ризик серцево-судинних захворювань?