Який напій корисно вживати при артриті

Британські медики розповіли, який напій допоможе полегшити біль при артриті

При артриті зазвичай спостерігається біль у суглобах, запалення та обмеженість рухів. Полегшити стан, як кажуть експерти, можна за допомогою простого, але дуже корисного напою.

Йдеться про чай із шипшини, у складі якого багато вітамінів, антиоксидантів та цінних мікроелементів. Вчені провели експеримент, участь у якому взяли 100 осіб з остеоартрозом. Їм потрібно було щодня приймати по 5 г екстракту шипшини. Результати показали, що у 65 випадках хворобливі симптоми хвороби зменшувались.

Автори роботи пов'язують такий ефект із наявністю в рослині антоціанів та поліфенолів, які сприяють боротьбі із запальними процесами.

Крім того, за словами лікарів, напій із шипшини допомагає у позбавленні від зайвої ваги, профілактиці хвороб серця та зміцненні імунітету, а також має антиоксидантний ефект.

Але такий напій може лише полегшити симптоми недуги, а не замінює професійних медичних консультацій, діагностики чи лікування.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що молекула miR-455 може зупинити розкладання хрящової тканини, яка провокує остеоартроз. Дослідники, стаття про які опублікована в журналі Nature Сommunications, вважають, що ця мікроРНК може стати базовою для лікування остеоартрозу по-новому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей скаржаться на артрит (захворювання суглобів), причому з'явитися він може в будь-якому віці. Але зняти біль та запалення можна за допомогою зміни дієти. Експерти кажуть, що деякі продукти допомагають у боротьбі із захворюванням, а деякі посилюють його. Що слід виключити з раціону?