Який фруктовий сік допомагає нормалізувати сон

Вчені з Університету штату Луїзіна під час експерименту з'ясували, що вишневий сік допомагає підвищити якість сну

Безсоння - поширене явище, на яке в умовах сучасного світу скаржиться все більше людей. Але не потрібно поспішати приймати сильнодіючі препарати. Американські дослідники назвали сік, який допоможе вирішити цю проблему.

Фахівці провели експеримент, для участі в якому запросили 8 пацієнтів у віці старше 50 років із хронічним безсонням. Добровольців розділили на дві групи. Одна кожного дня (вранці і ввечері) приймала по дві склянки вишневого соку (240 мл), а друга - "сік-плацебо" (продукт, що нагадує вишневий сік).

Результати нічної полісомнографії показали, що учасники, в раціоні яких був присутній натуральний фруктовий сік, стали швидше засипати. Час їхнього нічного сну в середньому збільшився на 80 з гаком хвилин.

Вчені говорять, що вся справа у проціанідіні В2, який міститься у вишневому соку. Ця речовина збільшує доступність триптофану - амінокислоти, що сприяє синтезу мелатоніну і серотоніну (важливі гормони для сну).

Нагадаємо, що згідно з новим дослідженням американських вчених куріння сигарет і сон людини тісно пов'язані. Вживання нікотину на ніч викликає у людей безсоння. Виявилося, що курці у два з половиною рази частіше страждають середньою або важкою формами безсоння, ніж ті, хто не курить.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дослідники стверджують, що проблеми з вагою можуть стати причиною неспокійного і поганого сну. Річ у тому, що ожиріння часто супроводжується апное (короткочасними зупинками дихання уві сні). Через це люди страждають від безсоння та інших серйозних проблем.