Які ягоди і фрукти можна вживати при цукровому діабеті

Дієтологи розповіли, які ягоди й фрукти потрібно додати у свій раціон, щоб нормалізувати рівень цукру

Цукровий діабет - серйозне захворювання, при якому необхідно дотримуватися певної дієти й відмовлятися від деяких продуктів, здатних підвищити в крові рівень цукру. Але є фрукти і ягоди, які не тільки не принесуть ніякої шкоди, а навпаки, будуть дуже корисні при захворюванні.

Грейпфрут

Експерти відзначили, що в складі грейпфрута є особлива речовина, яка підвищує сприйнятливість діабетиків до власного інсуліну і допомагає нормалізувати в крові рівень холестерину. Цей плід багатий на вітаміни, клітковину та інші мікроелементи, необхідні організму. Щодня рекомендується вживати по 200-300 грамів м'якоті грейпфрута.

Апельсин

Цей цитрусовий може похвалитися високим вмістом вітамінів А, С і Е, а також бета-каротину, лютеїну й інших речовин. А розчинна клітковина, яка входить до його складу допомагає тримати під контролем рівень цукру і знижує "шкідливий" холестерин.

Полуниця

Почався сезон полуниці - смачної та корисної ягоди, яка володіє низьким глікемічним індексом і містить велику кількість вітамінів і антиоксидантів, які захищають організм від розвитку серйозних захворювань. У день бажано з'їдати до 250 грамів ягід.

Вишня

У складі вишні також багато антиоксидантів, вітамінів, калію, фолієвої кислоти, магнію та інших речовин, які допомагають знизити рівень цукру в крові, зміцнити імунітет, а також поліпшити роботу багатьох систем організму.

Чорниця

Ці ягоди здатні допомогти хворим на діабет завдяки вмісту дубильних речовин і глікозидів, які регулюють рівень цукру в крові. Також регулярне вживання чорниці сприяє гарному зору, зміцненню судин і нормалізації циркуляції крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який продукт може бути корисним в боротьбі з діабетом.