Які три продукти найбільше корисні для серця

Експерти з'ясували, які продукти допоможуть підтримати роботу серця

Серце є не тільки великим м'язом, який відповідає за перекачування крові в організмі, але і одним із найголовніших органів у нашому тілі. Для того, щоб воно працювало без проблем, слід вести відповідний спосіб життя, займатися спортом, вживати здорову їжу. Які продукти є дуже корисними для нашої серцевого м'яза, розповіли "Нньюз".

Риба

Навіть якщо ви є завзятим любителем м'яса, іноді відмовляйтеся від нього на користь рибних страв. Найоптимальнішим, за порадами кардіологів, буде варіант зі вживанням риби двічі на тиждень.

Також пам'ятайте: чим жирнішою є риба, тим більше в ній міститься корисної речовини омега-3. Саме вона і дає позитивний ефект для серця.

Крім цього, рибні продукти покращують стан нашого волосся і в цілому шкіри.

Авокадо

Цей фрукт є справжнім джерелом вітамінів. Також у ньому містяться різні корисні для людського організму жири.

Для серця складові авокадо виконують величезну роботу. При його вживанні поліпшується робота серця і судин в цілому. Також сповільнюється ймовірний розвиток гіпертонічної хвороби.

Яблука

Цей простий, але улюблений багатьма фрукт допомагає у профілактиці різних серцевих захворювань. Також серце отримує набір необхідних корисних речовин, якщо ви регулярно їсте яблука. Фахівці вважають, що якщо вживатимете кілька плодів у день, ваше серце віддячить вам роботою без перебоїв.

А ще яблука регулюють наявність поганого холестерину в нашій крові, і це також позитивно позначається на серці.

Загалом медики рекомендують людям, які хочуть підтримати серце, налягати на сирі овочі-фрукти. Також непоганим варіантом буде зменшити споживання солі і цукру.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яку рибу рекомендує вживати в їжу людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися кілька корисних порад щодо того, як сердечники можуть впоратися з літньою спекою.