Які продукти знижують ризик ранньої менопаузи

Вчені з Університету Массачусетсу назвали продукти, які допомагають знизити ризик появи ранньої менопаузи

Деякі фактори, наприклад, генетика, захворювання або хірургічне втручання можуть прискорити настання менопаузи. Але за допомогою правильного раціону, як стверджують вчені, можна запобігти цьому процесу.

Вчені з Університету Массачусетсу провели експеримент, участь у якому взяло понад 110 тисяч жінок у пременопаузі. Кожні два роки вони заповнювали анкети, де детально розписували основні аспекти свого життя, зокрема дієту та медичні діагнози. Результат показав, що у жінок, які споживали найбільше кальцію та вітаміну D з продуктів, ризик настання ранньої менопаузи був на 17% нижчим.

Такий ефект, за словами експертів, обумовлений підвищеним вживанням молочних продуктів (сиру, молока, натурального йогурту) та їжі, багатої на вітамін D (гриби, лосось, апельсиновий сік, жирна риба, яєчні жовтки). Крім того, регулярне вживання молочних продуктів з високим вмістом жирів також може запобігти розвитку інсулінорезистентності (переддіабету) та остеопорозу.

Нагадаємо, що у віці 50-55 років у жінок настає менопауза, внаслідок якої відбувається гормональна розбудова організму. У цей час дуже важливо підтримувати своє здоров'я під контролем. Вчені знайшли простий спосіб, який допоможе.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що жінки, які в підлітковому або середньому віці мали недостатню масу тіла, ризикують стати жертвами ранньої менопаузи — це з'ясували вчені зі Сполучених Штатів Америки.

Читайте також, що вчені з Великобританії створили медичну процедуру, яка дозволить відстрочити наступ менопаузи приблизно на 20 років.