Які продукти з новорічного столу не поєднуються між собою

Експерти розповіли, які продукти з новорічного столу не можна вживати разом, щоб не зашкодити здоров'ю

Зустріч Нового року, як правило, супроводжується рясним гулянням. Але якщо хочете вберегти своє здоров'я та фігуру, експерти розповіли, які продукти не варто поєднувати між собою.

Олів'є +оселедець під шубою + багато майонезу

У святкову ніч хочеться спробувати різні салати, але якщо вживати "Олів'є", "Шубу" ще й уприкуску з бутербродом з майонезом, ковбасою та сиром, то ваша печінка і підшлункова точно не скажуть "дякую", адже це справжній знущання з цих органів.

Мандарини + продукти, багаті на білок

Мандарини, особливо у поєднанні з надлишком білкової їжі, можуть спричинити печію. Тому цих головних "новорічних героїв" краще їсти окремо від основного застілля. І не перестарайся - адже "заробити" алергію після кілограма цитрусових теж не дуже приємно.

Фрукти + що завгодно

Важливо пам'ятати: поки весь вміст шлунка не буде оброблено, він так і там буде. Найкоротший період "напіврозпаду" – у фруктів. Ось їх взагалі небажано з чимось поєднувати, особливо "вибухонебезпечні", типу кавуна, дині, груші чи яблука. Але саме їх часто подають на святковий стіл то з фетою, то з куркою, то ще в якомусь поєднанні.

Жирна риба + майонез

Надлишок омега-6 жирних кислот (а саме цим "грішить" оселедці під шубою) - теж не найприємніший наслідок для організму. Така надмірність створює ефект системного запалення. Тобто, як мінімум, погане самопочуття а-ля тяжке похмілля буде забезпечене.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо у вас гіпертонія (підвищений тиск), то на Новий рік потрібно бути обережнішим із вибором страв, щоб не нашкодити здоров'ю. Лікар-терапевт Олена Малишева розповіла, чим не слід зловживати.