Які продукти роблять нас щасливішими: відповідає експерт

Вони допоможуть підвищити рівень щастя

Якщо з'явилося поганий настрій, то це легко можна виправити. Дієтолог Наталія Самойленко розповіла, яка їжа позитивно впливає на наш стан. Про це пише видання lemonade.

Експерт стверджує, що наша травна система, зокрема кишківник, впливає на настрій. Наприклад, коли він не на найкращому рівні, то нам відразу хочеться побігти в магазин і купити що-небудь солоденьке. Але цього робити не варто, краще підібрати правильну їжу, яка позбавить від стрибків ваги в організмі.

Наталія розповідає, що для підняття настрою потрібно їсти вітамін С, D, вітаміни групи В. А також цинк, магній, калій, Омега-3.

А наступна їжа допоможе не тільки відчути себе щасливіше, а й дасть можливість отримати необхідну користь для здоров'я. Дієтолог радить з'їдати в день по 100-150 грам риби і морепродуктів, щоб поліпшити своє самопочуття.

У шоколаді містяться елементи, які допомагають нам подолати стрес і позитивно впливають на роботу мозку. А якщо поганий настрій переслідує вас з самого ранку, то бажано з'їсти банан - цей продукт просто ідеально впорається з цим завданням. Кунжут, насіння льону, горіхи (крім кеш'ю і арахісу) - вони є одними з кращих варіантів перекусу, а також містять Омега-3.

До третьої години дня фахівець рекомендує їсти цільнозернові крупи - вони покращують метаболізм. Бобові продукти контролюють рівень цукру в крові і підвищують рівень серотоніну.

І, звичайно ж, вода - вона потрібна нашому організму, як ніщо інше. Можна пити її з лимоном або імбиром, щоб урізноманітнити смак. Вживання рідини в достатній кількості добре впливає на наші емоції і допомагає побороти проблему зайвої ваги.

"Якщо протягом дня ви будете додавати ці продукти у свій раціон, то через короткий проміжок часу будете почувати себе більш щасливими і здоровими", - запевняє Наталія.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зробити бутерброд корисним: думка дієтолога.