Які продукти потрібно їсти щодня для поліпшення пам'яті

Опубліковано список продуктів, які потрібно вживати щодня, якщо хочете поліпшити пам'ять

Щоб прискорити мозкові процеси, зокрема концентрацію уваги та пам'ять, лікар-дієтолог Ума Знайду рекомендує переглянути свій щоденний раціон і додати в нього кілька продуктів. Яких саме?

Темний шоколад

У складі темного шоколаду містяться антиоксиданти й флавоноїдні речовини, які стимулюють мозкову діяльність. У плитці, яка містить 70-80% какао є клітковина, яка запобігає запальним процесам і покращує когнітивні функції. Дослідники також довели, що темний шоколад добре впливає на вербальну пам'ять. Однак, зловживати продуктом не варто.

Ягоди

Дієтолог зазначила, що ягоди - відмінне джерело вітамінів, корисних речовин і антиоксидантів, які відповідають за збереження пам'яті. Введіть в раціон полуницю, чорницю, ожину, тому що вони позитивно впливають на клітини мозку.

Куркума

У приправі міститься куркумін, який підтримує в тонусі весь організм, зокрема покращує когнітивні функції. Важливо і те, що в поєднанні з чорним перцем куркума підсилює свої позитивні ефекти.

Зелень

Експерт каже, що в шпинаті, листі салату, руколи й іншої зелені міститься фолат, який підтримує роботу нервової системи. В той самий час дефіцит фолієвої кислоти пов'язують з посиленням симптомів депресії.

Нагадаємо, що створена молекула, яка значно підсилює здатність вчитися і запам'ятовувати. Вона потенційно може поліпшити когнітивні навички людей старшого віку, а також бути ефективною при хворобах Паркінсона та Альцгеймера.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти потрібно додати в раціон, щоб поліпшити роботу мозку і захиститися від недоумства.