Які продукти підсилюють стан тривожності

Експерти розповіли, які продукти варто виключити з раціону, коли ви нервуєте, тому що вони посилюють стан тривожності

Сучасне життя важко уявити без стресів, адже їх провокує безліч чинників. Але важливо не погіршити ситуацію. Експерти назвали продукти, які варто обмежити в раціоні, тому що вони посилюють тривожність.

Цукор

Здавалося б, що цукор якраз і потрібен в стресових ситуаціях, тому що він стимулює в організмі вироблення серотоніну (гормону радості). Але експерти не радять захоплюватися солодощами, особливо десертами, тому що рафінований цукор в їх складі викликає різкий стрибок глюкози в крові. А за таким стрибком завжди йде різкий спад, викликаючи пригніченість і тривожний стан. Краще віддати перевагу фруктам: вони й настрій піднімуть, і принесуть користь здоров'ю.

Сіль

Підвищений рівень солі в організмі підсилює спрагу, провокуючи набряклість, а також стрибки артеріального тиску, а це, викликає стресову реакцію. Тому відмовтеся від чипсів, фаст-фуду і напівфабрикатів, коли ви засмучені або нервуєте. Замініть ці продукти горіхами, наприклад.

Кофеїн

Вчені говорять, що кофеїн має масу переваг, але важливо стежити за його дозуванням в організмі. Коли ви відчуваєте стрес, то кава - не найкращий варіант, оскільки вона стимулює роботу серця, підвищує тиск і негативно позначається на нервовій системі. У цьому випадку він не дасть відпочинку, а лише посилить вашу тривожність.

Нагадаємо, лікар-нутриціолог Анна Єлькіна запропонувала покроковий план, який допоможе позбутися від звички заїдати стрес і втому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які точки на тілі допоможуть швидко зняти тривогу і стрес.