Які продукти не можна зберігати у морозилці

Експерти перерахували продукти, які не варто зберігати у морозилці, щоб не зіпсувати їх смак та текстуру

Попри те, що заморожування є одним із найефективніших способів зберігання їжі, не всі продукти можна відправляти в морозилку.

Авокадо

Думки людей щодо того, чи можна зберігати авокадо в морозилці, розділилися. Одні вважають, що плід потрібно нарізати шматочками, видалити кісточку, пропюрувати, додавши трохи лимонного соку, і він чудово зберігатиметься при мінусовій температурі. Інші вважають, що через заморожування авокадо втратить свою кремову текстуру і ніжний смак.

Молоко

Заморожування надлишків молока здається цілком раціональним варіантом. Але необхідно враховувати той факт, що молоко набуде неоднорідної консистенції після заморозки і його не можна буде використовувати як напій або додавати в пластівці.

М'які сири

Експерти не радять зберігати в морозилці брі, камамбер, рікотту та інші м'які види сирів, тому що вони втрачають свої смакові якості та текстуру.

Огірки

Не всі овочі підходять для заморозки, особливо якщо йдеться про продукти з високим вмістом води (наприклад, якщо це огірки). Також не слід відправляти в морозилку кабачки, капусту, селеру та салат.

Спеції

Не відправляйте на зберігання в морозилку спеції, тому що гвоздика або часник, наприклад, після заморозки поміняють свій смак, і не в кращу сторону. Тримайте їх у прохолодній і сухій шафі.

Нагадаємо, як правильно заморозити вареники, щоб вони довгий час не втрачали своїх смакових якостей і були максимально зручні для розморожування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт зі здорового харчування Сергій Синіцин розповів, як правильно зберігати салати.