Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці

Опубліковано список продуктів, які експерти категорично не рекомендують розігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч - один з найбільш зручних пристроїв для швидкого розморожування і розігріву різних страв. Буквально хвилина - і готово. Але є ряд продуктів, які розігрівати в мікрохвильовці категорично заборонено. Що це за продукти й чому так?

Кисломолочні продукти

Експерти кажуть, що такі продукти не варто підігрівати в мікрохвильовій печі, тому що молоко, наприклад, згорнеться і скисне. І таке станеться з іншими видами кисломолочної продукції. Крім того, під впливом мікрохвиль в складі "молочки" гинуть біфідобактерії, корисні для нашого травлення.

Зелень

Петрушка, кріп, шпинат, кінза - цю та іншу зелень можна розігрівати в мікрохвильовці. А вся річ у тому, що висока температура зруйнує всі корисні речовини в їх склад. А ось вплив нітратів збільшитися.

Гриби

Те ж саме відбувається і з грибами. Під час підігрівання цього продукту руйнуються білки, чому гриби стають марними й можуть викликати здуття живота.

Яловичина

Розігрівати в мікрохвильовці яловичину - це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів в продукті.

Броколі

При розігріві в мікрохвильовці побивається 97% мікроелементів і вітамінів, корисних для здоров'я. Готувати овоч краще на пару і з'їдати відразу ж після приготування.

Нагадаємо, що мікрохвильова піч значно полегшує нам життя й економить час, але не всі предмети можна в ній розігрівати. Що не можна?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що розігріти їжу - це найпопулярніший, але далеко не єдиний спосіб використання мікрохвильовки. Як перетворити звичайний кухонний електроприлад в багатофункціональний і просто незамінний в будинку кожної господині, дізнайтеся в нашому матеріалі.