Які продукти можуть викликати незвичайні побічні ефекти

Експерти назвали продукти, надмірне вживання яких може призвести до дивних побічних ефектів

Свій раціон необхідно збагачувати овочами і фруктами, тому що вони містять багато вітамінів і корисних речовин. Однак, є продукти, які при надмірному вживанні здатні викликати незвичайні побічні ефекти. Правда, не варто турбуватися, тому що вони швидко проходять і не шкодять здоров'ю. Які ж це продукти?

Морква - може зробити шкіру помаранчевою

Виявляється, що вживання моркви в великій кількості може змінити колір шкіри, вона стає жовтуватого відтінку, а всьому виною бета-каротин, яким багатий цей овоч. Зміна кольору більш помітно на стопах, руках і підошвах ніг. Надлишок бета-каротину, який ви отримуєте з продуктом, не всмоктується в кров і зберігається під шкірою, що може тимчасово змінити її відтінок.

Буряк - рожевий колір сечі

Такий побічний ефект може налякати, але хвилюватися не варто. Пігменти та інші хімічні речовини, які містяться в буряку, можуть ненадовго зафарбувати сечу в рожевий або червоний колір.

Апельсиновий сік - помаранчева сеча

Так само як з бета-каротином, надлишок вітаміну С також може змінити колір сечі. Надмірне вживання цього мікроелемента протягом дня, в тому числі з добавками і фруктами, може зафарбувати вашу сечу в яскраво-оранжевий.

Цвітна капуста - дискомфорт в кишечнику

Цвітна капуста та інші хрестоцвіті овочі можуть викликати шлунково-кишковий дискомфорт, включаючи здуття живота і гази. Ці овочі поживні, а й важкозасвоювані, особливо якщо вживати їх сирими. Вони містять рафінозу, яка є різновидом вуглеводів. Проблема полягає в тому, що наше тіло не здатне перетравлювати це з'єднання, оскільки воно не виробляє ферментів, які допомагають розщеплювати її.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких продуктах міститься багато антиоксидантів.