Які продукти можна їсти після закінчення терміну придатності

Насправді, термін придатності - це приблизна дата

При купівлі товару обов'язково потрібно звернути увагу на його термін придатності. Якщо він минув, то більшість продуктів варто викинути в сміттєве відро, але є й ті, які можна вживати, незважаючи на дату, зазначену на упаковці. Що це за продукти?

Експерти розповіли, що велике значення мають умови зберігання різних товарів. Якщо дотримані всі вимоги, тоді продукт може "прожити" довше свого терміну придатності. Наприклад, хліб можна вживати до тих пір, поки на ньому не з'явиться цвіль. А ось моркву, цвітну капусту і перець, можна вжити після закінчення терміну придатності, навіть якщо на овочі є 1-2 плями цвілі. Текстура цих продуктів тверда, а це ускладнює потрапляння бактерій всередину. Але осередки цвілі слід акуратно вирізати ножем.

Також після закінчення терміну придатності дозволяється їсти арахіс, але тільки в тому випадку, якщо він не став м'яким і не покрився тріщинами.

У список таких продуктів входить ще шпинат. Якщо листя зів'яло, їх не варто вживати у свіжому вигляді, але цілком можна приготувати й додати в якусь страву. У холодильнику може довго зберігатися і твердий сир (в закритій упаковці - півроку, а після розпакування - 4 місяці). Якщо ви помітили на ньому цвіль, то її можна зрізати ножем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають спалювати жир вночі.