Які продукти допоможуть покращити ваш сон

Експерти розповіли, які продукти та напої варто додати до свого раціону, щоб покращити якість сну.

Зараз безліч людей стикається з проблемою порушення сну, причому причини такого стану можуть бути зовсім різні. Якщо хочете покращити якість та тривалість свого нічного відпочинку, експерти рекомендують додати до раціону наступні продукти:

Мигдаль

Цей горіх багатий на мелатонін - гормон, який змушує нас відчувати сонливість. Доведено, що регулярне споживання мигдалю покращує якість сну. Крім мелатоніну, продукт містить магній, який також корисний для сну.

Молоко

Склянка теплого молока – це один із найвідоміших засобів для покращення якості сну. Молоко містить триптофан, кальцій, вітамін D та мелатонін. Всі вони сприяють швидшому засинанню і глибшому сну. Триптофан, який міститься в молоці, взаємодіє з певними хімічними речовинами мозку, які відповідають за регулювання біологічного годинника.

Ромашковий чай

Ромашка – це один із рослинних засобів для подолання безсоння. Вона містить флавоноїд під назвою апігенін. Він сприяє покращенню якості сну та допомагає розслабитися. При цьому чай з ромашки не містить кофеїну, тому ви можете вживати його перед тим, як іти в ліжко.

Волоські горіхи

Не тільки мигдаль, а й волоські горіхи допомагають нам спати краще. Волоські горіхи містять триптофан, амінокислоту, яка допомагає у виробленні серотоніну та мелатоніну.

Латук

Салат-латук містить лактукарій – речовину, яка природним шляхом заспокоює нервову систему. Тому миска салату на вечерю також може позитивно вплинути на ваш сон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких продуктів краще відмовитись взимку.