Які популярні спеції здатні нашкодити здоров'ю

Лікар-нутриціолог Ірина Юзуп.перерахувала спеції, які при неправильному вживанні можуть завдати організму шкоди

Мабуть, на кожній кухні знайдуться приправи та спеції, бо за їх допомогою можна додати стравам приємний смак та аромат. А ще багато спецій, завдяки своєму складу, дуже корисні для здоров'я. Але є нюанси. Про них розповіла лікар-нутриціолог Ірина Юзуп.

Фахівець зазначила, що спеції та приправи поганої якості можуть завдати шкоди організму, тому що при їх вирощуванні використовуються хімічні речовини. А ще деякі приправи можуть бути сильними подразниками.

Чорний тим'ян

Ця пряність славиться своїми лікувальними властивостями, проте чорний кмин містить активні речовини, здатні спровокувати алергічну реакцію. А ще пряність стимулює процес скорочення гладких м'язів, у тому числі матки, тому її не можна включати до раціону під час вагітності.

Сіль

Не варто зловживати сіллю, тому що вона може спровокувати стрибки тиску, набряклість, запалення слизової оболонки шлунка. А ще надлишок солі в організмі виводить з організму калій, кальцій та магній.

Лавровий лист

При загостренні захворювань нирок, судин та шлунково-кишкового тракту варто обмежити вживання лаврового листка. З обережністю лавр потрібно включати до раціону людей зі зниженою згортанням крові, оскільки він розріджує кров.

Кориця

Вживання цієї спеції може призвести до різкого зниження рівня цукру та запальних процесів у печінці. Корицею не варто зловживати під час вагітності та лактації.

Гірчиця

З обережністю її потрібно вживати людям, у яких є захворювання легень та нирок, а також гірчиця протипоказана при виразці та гастриті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які спеції допоможуть уникнути болю в суглобах.