Які популярні продукти допомагають очистити печінку

Експерти розповіли, які продукти слід додати в раціон, якщо хочете очистити свою печінку від токсинів

Печінка виконує в нашому організмі безліч функцій, зокрема, очищає кров від токсинів і шкідливих речовин, тому цей орган потрібно берегти. Експерти розповіли, які продукти допомагають роботі печінки.

Зелений чай

Японські дослідники з'ясували, що регулярне вживання зеленого чаю покращує роботу нашого "внутрішнього фільтра". Вся справа в антиоксидантах і катехінах (органічних речовинах, - прим. авт.)

Хрестоцвіті овочі

До таких овочів відноситься брокколі, цвітна і брюссельська капусти. У їхньому складі багато вітамінів і речовин, які запускають ферменти печінки, очищаючи її від токсинів. Також хрестоцвіті овочі сприяють виведенню з організму канцерогенів.

Куркума

Мабуть, всі чули про те, що найціннішим компонентом куркуми є куркумін. Він має низку корисних властивостей, в тому числі містить антиоксиданти, які відновлюють клітини печінки і покращують її роботу.

Цитрусові

У плодах цитрусових міститься багато вітаміну С, який стимулює роботу печінки і сприяє виведенню токсинів. Особливо в цьому плані корисний грейпфрут, тому частіше збагачуйте ним свій раціон.

Сасник

У цьому списку опинився і часник, тому що він багатий на сірку, що активує ферменти печінки. Також у цьому овочі багато селену, який підвищує рівень антиоксидантних ферментів, що допомагають печінці боротися із запаленням.

Грецькі горіхи

Додавайте у свій раціон частіше волоські горіхи, адже вони є джерелом глутатіону, амінокислот і омега-3 ненасичених жирних кислот. Саме ці речовини підтримують нормальну роботу печінки і очищають її від токсинів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які харчові звички завдають шкоди печінці.