Які гарніри можуть пошкодити судини та серце

Лікар-кардіолог Ганна Кореневич назвала три види гарніру, які завдають найбільшої шкоди судинам та серцю

Гарнір - це основна складова будь-якої другої страви, яка подається до м'яса, риби, курки або навіть просто так. Але не всі вони однаково корисні здоров'ю. Лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, які гарніри можуть зашкодити серцево-судинній системі.

Фахівець зазначила, що найнебезпечнішим є картопляне пюре, яке досить часто з'являється на нашому столі. Виявляється, що його часте вживання може призвести до збільшення холестеринових бляшок. Річ у тому, що в картопляне пюре додають багато олії, вершків, сметани та воно перетворюється на "жирову бомбу уповільненої дії".

Також шкідливими гарнірами є смажена картопля, білий шліфований рис та каші швидкого приготування. При частому вживанні такі продукти сильно шкодять організму, тому що містять велику кількість вуглеводів, що легко засвоюються, здатних швидко підвищувати рівень цукру в крові.

Плюс до всього, любов до таких гарнірів може обернутися зайвими кілограмами та діабетом другого типу. До заборонених продуктів лікар також віднесла "магазинні" пельмені, соуси (майонез, кетчуп), білий хліб та вироби з борошна найвищого ґатунку.

Нагадаємо, що в кровоносних судинах може накопичуватись холестерин, а це загрожує розвитком серйозних проблем зі здоров'ям. Щоб запобігти цьому, експерти радять вживати продукти, які є "чистильниками" судин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з університету Вірджинії (США) розповіли, який вітамін позитивно впливає на здоров'я серця та судин та їхню здатність витримувати тривалі навантаження. Виявилося, що найкорисніший вітамін для серця – це вітамін D.