Яка рослина може захистити від розвитку деменції

Співробітники Університету Південної Флориди з'ясували, що вживання базиліку може захистити від розвитку деменції.

Про здоров'я мозку потрібно дбати з молодості, тому додайте до свого раціону базилік. Вчені з'ясували, що ця рослина здатна захистити від деменції.

Фахівці з Університету Південної Флориди з'ясували, що така невибаглива і доступна рослина як базилік, здатна запобігти недоумству, яке характеризується порушенням у когнітивній сфері. Річ у тому, що базилік містить фенхол – природну сполуку, яка може захистити мозок від хвороби Альцгеймера. Цей ефект пов'язаний з механізмами сприйняття мікробіомом кишківника. Вчені з'ясували, що природний компонент зменшує кількість так званих клітин-зомбі або старіючих нейронних клітин. Така клітина перестає розмножуватися та повільно вмирає. Їх скупчення були виявлені у хворих та старіючих органах. Вважається, що ця обставина провокує запалення і т.зв. "сигнали стресу" або смерті, які приймають сусідні та здорові клітини.

До того ж базилік містить вітаміни С, В, К, РР, а також калій, магній, фосфор, залізо, мідь та інші мікроелементи, необхідні підтримки всього організму в тонусі. Рослина здатна покращити обмін речовин, нормалізувати тиск, а також зміцнити імунну систему.

Нагадаємо, для покращення роботи серцево-судинної системи, експерти радять приймати корінь кульбаби, що широко використовується в китайській медицині. Що ж у ньому особливого?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дієтологи рекомендують для боротьби з переїданням використовувати м'яту – рослину, яка має попит і в медицині, і в косметології. Запах рослини здатний утихомирити напади голоду.