Як правильно їсти картоплю, щоб не погладшати

Калорійність картоплі не так вже й висока

Багато людей в надії скинути зайві кілограми сідають на дієту і виключають з раціону деякі продукти, наприклад, картоплю. Але чи правильно це? Дієтолог Олена Кален на своїй сторінці в Instagram дала докладну відповідь.

Лікар розповіла, що з картоплі можна приготувати безліч смачних і корисних страв, навіть якщо ви дотримуєтеся дієти. Річ у тому, що калорійність продукту в приготованому вигляді становить всього 100 ккал, а це у 2-3 рази нижче, ніж у популярних дієтичних батончиків. Так, у картоплі високий глікемічний індекс і це говорить про те, що у неї висока швидкість засвоєння.

Олена Кален зазначила, що трапезу краще починати саме з картоплі, тому що вона швидше вгамовує голод. Згодом ви з'їсте за столом набагато менше, ніж могли б. Але разом з тим важливо дотримуватися порції (приблизно 300 г) і правильно поєднувати продукти. Наприклад, якщо картоплю вживати разом з м'ясом або бобовими, то це може привести до здуття і тяжкості в шлунку, тому що швидкість перетравлення цих продуктів дуже різна. Краще вживайте картоплю з овочами й не більше 2 разів на тиждень.

Дієтолог підкреслила, що найбільш корисно готувати картоплю в мундирі - запікати або варити. Якщо дотримуватися всіх цих факторів, то картоплю можна включати в раціон людям, які борються із зайвою вагою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки картоплі фрі можна з'їсти без шкоди для здоров'я.