Як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ: поради головного санітарного лікаря

На думку фахівця, головне дотримуватися збалансованого харчування

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко поділився з українцями порадами правильного харчування під час епідемічного сезону грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. На думку фахівця, головне - це збалансоване харчування.

Ляшко запевняє, що продуктів, які зупинять інфекції, в тому числі і коронавірусну, немає. Однак є певна їжа, завдяки якій можна зміцнити імунітет.

На своїй сторінці в соціальній мережі санітарний лікар написав про "здорову тарілку", яка може збільшити опір організму до вірусних захворювань. На думку Віктора Ляшка, основний її принцип покладається на збалансоване харчування:

- вживання трьох порцій овочів і зелені, двох порцій фруктів і ягід щодня, як свіжих, так і заморожених без вмісту солі і цукру;

- вживання достатньої кількості білків у складі злакових або бобових продуктів, горіхів і насіння, яєць, нежирного м'яса або риби;

- забезпечення організму достатньою кількістю рідини, переважно за рахунок чистої питної води;

- споживання нормального кількості калорій, обмеження солі, цукру: кількість спожитих калорій має відповідати витратам енергії;

- добова кількість солі не повинна перевищувати 5 грамів. Надмірне споживання солі призводить до підвищення кров'яного тиску і ризику виникнення небезпечних ускладнень - інфарктів та інсультів;

- доцільним буде обмежити добове кількість цукру до 25 грамів.

Раніше портал "Коментарі" називав найнебезпечніші побічні ефекти від щоденного вживання газованих напоїв. Дослідження доводять, що вживання банки або більше в день, ймовірно, є причиною багатьох проблем зі здоров'ям.